16 januari 2022
16:00

Djurgårdens IF Damj

Referat: Hammarby IF - Djurgårdens IF Damj

Idag spelade vi årets första träningsmatch mot Hammarby F16-19. Det blev en mycket bra premiär där vi tog tag i taktpinnen direkt och förde de första 20-30 minuterna av matchen. Vi lyckades dock inte få in bollen trots många bra chanser. Bajen arbetade sig förtjänstfullt in i matchen, jämnade ut spelet och flyttade fram sina positioner och började hota. De sista 10 av första halvlek tog vi tillbaka initiativet och fick också hål på nollan genom ett fint spelmål där Eve till sist satte bollen kontrollerat i mål 0-1.

Andra halvlek började som första, men vi fick bättre utdelning på våra chanser. 0-2 gjorde India på egen hand när hon fräckt stal bollen från motståndarnas backar. 0-3 gjorde Edda med ett placerat distansskott efter en längre soloturné av Stina.

Därefter släppte vi åter in Hammarby i matchen som också tog vara på sina chanser. 1-3 kom genom ett fantastiskt snyggt distansskott stolpe in i höjd med krysset och 2-3 i en tilltrasslad situation där vi inte lyckades få bort bollen ur straffområdet.

Tjejerna hittade dessbättre snabbt tillbaka och kontrollerade sen matchen fram till slutsignalen.

Kul att vara igång igen och extra kul att tillsammans med våra systerlag kunna matcha ett lag i åldern 14-19 år idag. Ett extra tack till Myra och Amanda från 2007:1 som båda var mycket tongivande på mittfältet där de jobbade stenhårt och respektlöst vilket skapade många och vassa målchanser. Försvarsspelet fungerade som alltid mycket bra idag där Felicia och backlinjen med Tyra, Jojo, Sophie A och Greta måste lyftas fram särskilt.